Resor

Med Slow Travel Africa kan man resa på två olika sätt:

genom att sätta ihop en privat, skräddarsydd resa (för individer eller grupper)

eller genom att boka en resa hos en av våra svenska samarbetspartners.

När vi producerar skräddarsydda resor (för grupper eller individer) är det bara kundens fantasi som begränsar möjligheterna (och även då har vi massor av tips, bara vi vet vad ni gillar). Så länge det är praktiskt genomförbart så kan vi arrangera det! Man kan välja mellan att skapa en privat resa komplett med buss, chaufför och privat guide, eller be oss att fixa programmet och köra på egen hand. Egenproducerade resor köper ni direkt av Slow Travel Africa i Sydafrikanska Rand, och betalar till vårt konto i Sydafrika. Ni fixar själva flyget. För att se exempel på resor vi har producerat, gå till TOURS. Kostnaden beror på ert val av boende och tid på året. När ni vet ungefär vad ni vill ha så sätter vi i stället ihop ett reseförslag, komplett med pris och olika alternativ. För mer inspiration, gå till TAILORMADE HOLIDAYS

 

Resorna som finns tillgängliga genom våra samarbetspartners är perfekta för den som vill resa i grupp och träffa likasinnade människor, samt köpa en komplett resa (inklusive flyg), och betala i Sverige. Just nu finns det ett antal resor tillgängliga genom våra svenska samarbetspartners:

Spännande Vandringsresa

Vi inleder resan i Kapstaden – en fantastiskt vackert belägen stad vid Afrikas sydligaste spets. Här gör vi ett par mycket fina vandringar, besöker ett vindistrikt och går på jazzsafari.

Från Kapstaden flyger vi till Durban på östkusten. Här finns den största indiska befolkningen utanför Indien. Vi upplever mixen av den indiska kulturen och zulufolkets kultur när vi vandrar genom de livliga marknadskvarteren.

Från Durban reser vi inåt landet till Drakensberg– södra Afrikas häftigaste bergsområde! Vi besöker en zuluby där vi bor och övernattar hos familjer och umgås med familjerna. Det här är inte ett ”turistiskt arrangemang” utan någonting som vi ordnat genom kontakter med familjerna. En riktig höjdare! I Drakensberg kommer vi också att göra två mycket fina vandringar.

Från Drakensberg reser vi vidare mot landets nordöstra del där vi kommer att göra en unik vandring i Hluhluwe viltreservat – ett av Sydafrikas största vildmarksområden. Du kommer att få vara med om en unik upplevelse som inte ens många sydafrikaner varit med om – under fyra dagar vandrar vi i ett genuint vildmarksområde där terrängfordon är förbjudna. Vi sover under stjärnorna, runt sprakande lägereldar. Här finns alla djuren i The Big Five – elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard – och många andra djurarter.

Från Hluhluwe reser vi in i det självständiga kungadömet Swaziland, som gränsar mot Mocambique. Här tar vi oss runt på små vögar på mountainbikes och besöker några byar långt utanför turiststråken. Där får vi uppleva en genuin lokalmarknad och den vardagliga verksamheten i byn.

 

Du kan inte hitta en resa till Sydafrika med motsvarande variationsrika innehåll och unika upplevelser!

Detta är en resa som kräver viss vandringserfarenhet. Vi vandrar 5 - 7 timmar per dag (ibland på hög höjd) och vissa dagar bär vi all vår packning.

Datum: 23 - 18 oktober 2020

Pris: 37,950 kr

Antal deltagare: max 14

Mer information: Vandra Mera

Vandring i Sydafrika & Lesotho

Resan börjar med tre dagars vandring längs Vilda Kusten, där vi vandrar genom traditionella Xhosabyar och över gröna kullar. Har vi tur får vi se både val och delfin. Vi besöker en by, där vi får lära oss mer om livet på denna avlägsna plats. I det lilla bergslandet Lesotho vandrar vi tillsammans med de uthålliga Basuthohästarna (de som vill kan naturligtvis rida) och upplever det traditionella livet i bergsbyarna på nära håll. Här möter vi får och getter tillsammans med sina herdar, och människor på väg till och från handelsstationen som ligger i anslutning till vår lodge. I Drakensberg vandrar vi i områden med mäktiga sandstensformationer, och högst upp på Amfiteatern, med sina dryga 3,000 meter. Härifrån faller världens näst högsta vattenfall, Tugelafallen. Vi gör också en vandring i dalen där vi har fantastiska vyer upp emot Amfiteatern.

Detta är en resa som kräver normalkondition, vi vandrar 5 - 7 timmar per dag (ibland på hög höjd) men vi bär endast dagspackning och sover på trestjärniga hotell. 

Datum: 27 oktober - 11 november 2020

Pris: 39,900 kr (enkelrumstillägg 6,900 kr)

Antal deltagare: 10-18

Mer information: Världens Resor

Strövtåg i Kap

Västra Kapprovinsen är som gjord för strövtåg. I maklig takt vandrar vi vid Godahoppsudden, uppför Taffelberget, i vindistrikten, längs västkusten och i Cederberg. 

De första dagarna utforskar vi Kapstaden till fots och vi börjar med de kända delarna som Sea Point, Bo-Kaap och Companys Gardens, för att sedan röra oss vidare in i områden med färre turister där vi lär mer om stadens invånare, deras historia och vardag. Vi upplever också de ikoniska platserna Taffelberget och Godahoppsudden till fots. 

 

En av dagarna besöker vi ett kulturcenter som drivs av ursprungsbefolkningen san där vi vandrar tillsammans med guide för att lära om livet i den torra Kalahariöknen. Längs västkusten vandrar vi på milslånga stränder, på stigar i den speciella strandvegetationen och i den gamla fiskebyn Paternoster. I Cederberg vandrar vi bland fantastiska bergsformationer, och besöker också ett Rooibosplantage.

Detta är en resa som kräver normalkondition, vi vandrar 5 - 7 timmar per dag (ibland på hög höjd) men vi bär endast dagspackning och sover på trestjärniga hotell. 

Datum: 1 - 14 mars 2021

Pris: 37,500 kr (enkelrumstillägg 6,900 kr)

Antal deltagare: 10-18

Mer information: Världens Resor

Sydafrikas Bästa

Sydafrika är ett riktigt drömresmål som erbjuder vitt skilda upplevelser. Ena dagen hisnande vyer vid Blyde River Canyon och den andra matsafari i Kapstaden. Vi kommer åka på riktigt bra safari i öppna bilar, spana efter surikater tidiga morgontimmar i Karoos karga halvöken, provsmaka vin bland böljande kullar och vinodlingar, besöka skickliga konsthantverkare i Limpopo, se haven mötas vid Cape Agulhas och betrakta pingvinerna på vår väg ner till Godahoppsudden.

På denna resan får du uppleva Sydafrikas ikoniska destinationer, men också besöka ställen långt ifrån turiststråken. Upplev mat, konst och kultur, möt människor och njut av landets fantastiska natur och djurliv.

Datum: 3 - 20 februari 2021

Pris: 46,800 kr (enkelrumstillägg 8,500 kr)

Antal deltagare: 10-18

Mer information: Världens Resor

Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Beach Tour

I'm Katarina, the founder of Slow Travel Africa. My passion is to create holidays that let you explore further, experience more and embrace Africa. Giving back is a natural part of Slow Travel, and my trips ensure that your holiday will benefit the people and places you visit.

 

Read More

 

ABOUT ME
Katarina@slowtravelafrica.com
+27 (0)12 348 3301
+27 (0)76 481 7965
LATEST BLOG POSTS