Om Slow Travel Africa

Jag heter Katarina, och är grundare av Slow Travel Africa. Jag är född och uppvuxen i lilla Åmål, och har studerat och arbetat på många ställen runt om i världen. Nu är jag sedan nästan 15 år bosatt i Sydafrika. Under denna tid har jag jobbat med hållbar utveckling inom turism, samt reseproduktion och som guide. Mitt jobb, och mina många egna resor, har gett mig en stor förståelse för turism i Sydafrika och närliggande länder. Både utifrån själva upplevelsen, och hur turism ska utformas för att människor och platser ska kunna dra nytta av turismen. Personligen tycker jag att båda dessa saker är lika viktiga.

Jag har ofta varit frustrerad över hur researrangörer och de som sköter attraktioner utformar upplevelsen, och den inverkan som turismen har på området. Jag ser så ofta program med alldeles för många hållpunkter (för att det ser bra ut på papper) och alldeles för stora grupper (för att det ökar lönsamheten). Praktiskt leder detta ofta till stressiga dagar där man hastar från attraktion till attraktion, och negativ åverkan på de människor och ställen man besöker när alldeles för många människor skyndar igenom.

Jag tror fullt och fast att turism ska vara småskalig, och söka sig längre än bara till Tio i Topp Attraktionerna för att vara givande för både besökare och värdar. I en liten grupp har man möjligheten att fullt ut njuta av varje upplevelse, vare sig detta är möten med människor eller en rofylld naturupplevelse.

Så med Slow Travel Africa skapar jag resor som jag tycker ger fantastiska upplevelser OCH har en positiv inverka på de människor och ställen man besöker. Naturligtvis inkluderar jag en del av de stora attraktionerna, men jag är också ärlig med vilka jag anser är turistfällor. Jag tar er med på äventyr utanför guideböckernas standardförslag, både genom att resa längs vägar dit få turister kommer, och genom möten med människor och deras kultur. De resor jag erbjuder är för individer och små grupper som vill utforska djupare, uppleva mer och omfamna människor och platser.

Låt oss resa långsamt!

"Katarina var vår guide på en resa med vandringstema i Sydafrika, Lesotho och Swaziland. Hon har, som få svenskar, en mycket stor kunskap och insikt i det Sydafrikanska samhället och dess kultur. Med denna bakgrund bidrog Katarina starkt till att göra

vår resa till en minnesrik och härlig upplevelse"

Ingegerd & Christian Bouveng, Vetlanda

"Vår bästa resa hittills gick till Sydafrika där vi fick äran att tas omhand av vår fantastiska guide Katarina. Otroligt kunnig och duktig reseledare som förmedlar både information och historiska fakta på ett föredömligt sätt. Katarina får av oss och våra medresenärer den vackraste guldstjärna då hon gjorde

vår resa till en underbar upplevelse!"

Lotta Rockler Horn, Östergötland

Jag bloggar om Sydafrika på Vagabond:

MITT SYDAFRIKA

Ni kan också följa med på Facebook and Instagram

Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Slow Travel Africa
Beach Tour

I'm Katarina, the founder of Slow Travel Africa. My passion is to create holidays that let you explore further, experience more and embrace Africa. Giving back is a natural part of Slow Travel, and my trips ensure that your holiday will benefit the people and places you visit.

 

Read More

 

ABOUT ME
Katarina@slowtravelafrica.com
+27 (0)12 348 3301
+27 (0)76 481 7965
LATEST BLOG POSTS